MANIFESTACIÓ EN SUPORT DE JULIEN ASSANGE I DEL PERIODISME LLIURE

El dilluns 24 de febrer un bon grapat de membres de l'ANC Gavà vàrem fer via cap a Barcelona per tal d'assistir a la protesta organitzada per l'Assemblea, Òmnium i partits polítics contra l'empresonament i procés d'extradició del Julien Assange.


La data coincidia amb l'inici, a Londres, de la vista del procés d'extradició als Estats Units. Allà se’l podria condemnar fins a 175 anys de presó. Per aquest motiu, en una convocatòria de protesta global, desenes de ciutats d’arreu del món van convocat mobilitzacions sota el lema el periodisme no és un crim.
Durant la tardor de 2017, Assange va mostrar repetidament el seu suport al dret a l’autodeterminació de Catalunya i la imatge més icònica d’aquell suport es va produir en una videoconferència organitzada per l’agrupació Universitats per la República. Una plataforma formada per les principals organitzacions d’estudiants universitaris catalans, d’entre les quals l’ANJI, l’Assemblea de Joves de l’Assemblea.
Assange va afirmar durant el seu missatge reproduït a la capital catalana que “poblacions de tot Occident aprendran de la vostra experiència” i va insistir que “on vagi Catalunya, la seguiran altres estats”. A més, va qualificar que el referèndum de l’1 d’Octubre era “un fet determinant de la història d’Occident”.

  




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

MANIFESTACIÓ A BARCELONA PER LA LLIBERTAT DEL JULIAN ASSANGE

II ITINERARI URBÀ PELS CARRERS DE GAVÀ ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ