1 OCTUBRE. BCN - GAVÀ - BCN. MOBILITZACIONS PER LA REPÚBLICA

El dissabte 29 de setembre, membres de l'ANC Gavà ens desplaçarem, ben d'hora, a plaça de Sant Jaume de Barcelona. L'objectiu era d'omplir-la de forma pacífica i així impedir que una manifestació de caire feixista hi fes via. La mobilització va ser un èxit. Des de la nit prèvia i fins a migdia, la plaça romangué ocupada.  

 

El diumenge 30 de setembre, l'ANC Gavà es va sumar a la commemoració que la Plataforma 1O va fer a l'avinguda Diagonal de Gavà. 
Vàrem tenir de lamentar un incident previ protagonitzat per un grup de persones amb simbologia feixista, que, de forma sobtada i gratuïta i als crits de "catalanes de mierda" i "viva España", agrediren dos tècnics de l'empresa de so que havia estat contractada per a la jornada quan aquests estaven descarregant el material per iniciar el muntatge. Els dos tècnics patiren lesions, per sort, de caràcter lleu. Després de ser assistits a un centre mèdic en presentaren denúncia a la comissaria de Mossos d'Esquadra de Gavà. Hem d'agrair a la Policia Local de Gavà que destinés vàries dotacions a la zona per tal que la resta de la jornada es pogués desenvolupar amb normalitat. 
L'acte de commemoració, malgrat tot, va tenir un gran èxit d'assistència. Al llarg de la tarda i fins al vespre, hi hagué música, poesia, conferències, taller de cartes als presos polítics, activitats infantils i parades solidàries. El Sopar Groc solidari amb el que finalitzava la jornada aplegà més de tres-centes persones.


   
 

  
El dilluns 1 d'octubre, vàrem fer cap al centre de Barcelona per participar en la gran manifestació. Prop de dues-centes mil persones anàrem de forma, com sempre, cívica i pacífica de plaça Catalunya al parc de la Ciutadella.

  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

VISITA ALS ESCENARIS DE 1714 I OFRENA ALS MÀRTIRS AL FOSSAR DE LES MORERES

MANIFESTACIÓ A BARCELONA PER LA LLIBERTAT DEL JULIAN ASSANGE