NADAL: RECOLLIDA DE JOGUINES, NAD·ALES PER LA LLIBERTAT, ACOMPANYAMENTS A LES PRESONS

 A les reunions periòdiques de les persones voluntàries de l''ANC Gavà s'aproven les activitats que anem fent. Per a aquest Nadal de 2018, n'hi ha dues especialment destinades a les dates nadalenques: una campanya de recollida de joguines i una cantada de nadales. 

 En el primer cas, a mitjans de novembre es va aprovar d'endegar una campanya pròpia que hauria de seguir els criteris de selecció de joguets que planteja Plataforma per la Llengua, i es va decidir que les joguines recollides es destinarien al Casal dels Infants, institució social i educativa que fa costat a infants i joves en risc d'exclusió social. La campanya, per la seva especificitat, no cercava pas l'oposició amb la que organitza l'Ajuntament de Gavà, sinó la complementarietat.  
 Malauradament, no es va poder dur a terme, malgrat tenir-la enllestida amb la participació de diverses entitats i empreses, per un problema relatiu al permís municipal per a la ubicació de la carpa de recollida a la plaça Major. 

 En el segon cas, per segon any consecutiu, amb la col·laboració d'Òmnium Cultural, es va organitzar una Cantada popular de Nadales, que enguany hem volgut anomenar "Nad·Ales per la Llibertat". La plaça de la Pagesia va ser el lloc escollit per fer-la el dissabte 22 de desembre, sota la direcció del mestre Esteve Carbonell, amb una bona assistència i força bon humor malgrat la tristor que ens produeix tenir persones empresonades, exiliades i represaliades en formes diverses.

          

  

En la línia de denúncia de la repressió i, alhora, de suport als presos polítics, membres de l'ANC Gavà van fer nit a les portes de Mas d'Enric per acompanyar, dins del possible, la Carme Forcadell, i d'altres van participar en l'espectacular mobilització a Lledoners amb ocasió de la cantada del Messies de Händel (a l'enllaç següent en podeu veure i sentir l'Al·leluia):
 https://youtu.be/UHaM3krh_MU 

  


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023