ACTE EN FAVOR DE LA LLIBERTAT DE JULIAN ASSANGE

Julian Assange és, sens dubte, un heroi dels nostres temps. Aquest programador informàtic australià de 51 anys fundà el portal informatiu wikileaks i l'any 2010 hi publicà documents relacionats amb les guerres d'Afganistan i de Iraq que deixaven al descobert accions criminals de lesa humanitat, comeses per les tropes nord-americanes, que causaren un enorme impacte mundial. També hi publicà comunicats entre el Departament d'Estat dels EEUU i les seves ambaixades, els quals deixaven en mala posició a la diplomàcia d'aquell estat.

Les conseqüències repressives no es feren esperar: els EEUU el criminalitzaren  i demanaren la seva extradició. Julian Assange va viure asilat a l'ambaixada d'Equador a Londres durant set anys. Després, les autoritats d'aquest estat el lliuraren a les britàniques, i aquestes han decretat la seva extradició als EEUU.

El dissabte 11 de febrer es va organitzar un acte internacional de suport a la llibertat del Julian Assange. L'Assemblea Nacional Catalana, compromesa amb els drets i les llibertats, hi donà suport. A Gavà, la nostra territorial s'adherí a l'acte, el qual es va fer conjuntament amb el Consell de la República a la plaça de la Pagesia.

 
 

  


    

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023