MOBILITZACIONS CONTRA LA INJUSTA DETENCIÓ DEL PRESIDENT PUIGDEMONT A SARDENYA

El passat 23 de setembre, al vespre, la notícia corria com la pólvora: el president Puigdemont havia estat detingut a la seva arribada a l'Alguer, a on tenia previst de participar en els actes del festival d'Adifolk (Adifolk és una associació que té com a objectiu de fomentar, potenciar i dinamitzar la cultura popular del nostre país i també de donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món mitjançant diferents intercanvis culturals). La detenció havia estat feta per la policia italiana a requeriment de les autoritats espanyoles, amb l'objectiu final d'enviar-lo a Madrid.   

D'immediat es posaren en marxa multitud de mobilitzacions arreu del país en suport del President i contra la nova acció repressora de l'estat espanyol. Membres de l'ANC Gavà participàrem a les que es van fer durant el matí del dia 24 (concentració davant del consolat italià a Barcelona) i el capvespre de la mateixa jornada (concentració a Gavà, a la plaça Balmes).

Com ja és sabut, el cas tingué un ampli ressò internacional; les autoritats judicials italianes no s'empassaren l'ham que maldestrament els havien col·locat les autoritats espanyoles; i el president Puigdemont va ser posat en llibertat en menys de 24 hores.    

 


 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023