A MÉS REPRESSIÓ, MÉS FERMESA I UNITAT

De nou els poders de l'estat espanyol s'han conxorxat per perpetrar sengles atemptats contra els drets dels polítics catalans; en un cas, contra els dels exiliats que són membres del Parlament Europeu, en l'altre, contra els drets dels presos polítics. 

Així, d'una banda, han forçat un suplicatori al Parlament mitjançant una descarada pressió política. Per l'altra, han tombat el tercer grau del que estaven gaudint els presos polítics de Lledoners i que els permetia sortir de la presó unes quantes hores durant alguns dies de la setmana. I tot plegat en la mateixa jornada del dimarts 9 de març.

Poques hores després, i arreu del país, es van fer concentracions de protesta contra la deriva antidemocràtica de l'estat espanyol i de suport als damnificats. A Gavà ens vàrem aplegar a la plaça Major membres de partits polítics, de les entitats i ciutadans anònims. S'hi van llegir dos manifests i l'acte va cloure amb el cant de Els Segadors.



Dies després, l'Albert, un jove gavanenc, va ser citat a declarar als jutjats de Figueres com a investigat en presumptes delictes per les manifestacions al Pertús l'octubre de 2019. 
ERC i Junts x Gavà presentaren al Ple municipal una proposta de declaració política d'adhesió a la iniciativa de l'Associació catalana pels drets civils, per tal de donar suport a totes les persones encausades per aquells fets, proposta que va ser rebutjada per 14 vots (PSC, C's i PP) contra 7 (ERC, Junts x Gavà i Podemos).  
Representants dels partits i les entitats ens hi aplegaren de nou a la plaça Major, en aquesta ocasió el 26 de març, per manifestar el nostre suport a totes les encausades, i l'Albert en particular, alhora que tornàvem a denunciar la deriva antidemocràtica del règim monàrquic espanyol.



  
  





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023