DIADA NACIONAL. OFRENA DEL 10 DE SETEMBRE A GAVÀ

Un any més, la gent del carrer no fallem. Hem tornat a ser-hi.
El dimarts 10, sota una intensa pluja, un centenar de persones ens aplegaren a la plaça Tarradellas per homenatjar el Màrtirs de 1714; alhora, els presos i preses polítics i les persones exiliades. 
L'ANC Gavà no hi faltà. A sota podeu llegir el nostre discurs.

  
   
 

DIADA 2019 - ANC GAVÀ

Gavanencs i gavanenques. Compatriotes.

Ens trobem en una etapa que esdevindrà decisiva pel futur de Catalunya.

Per això, en aquests dies cabdals, us convoquem a la lluita, pacífica i democràtica, però també ferma i determinada, per defensar la sobirania del nostre poble.

Ens hi juguem el futur. La capacitat de decidir el nostre destí, de construir la República catalana per a poder fer efectius tant els nostres drets individuals com els col·lectius.

Avui, com tantes vegades s'ha dit, ens trobem davant aquest monument, símbol, no pas de cap derrota, sinó de la lluita d'alliberament d'una nació, erigit en memòria d'unes conviccions i uns sacrificis que venen de molt lluny.

Per aquestes conviccions hem sofert persecució, presó i exili i per això hem de fer ben palès, avui com sempre, el nostre record, escalf, reconeixement i solidaritat amb els compatriotes que van patir i pateixen la repressió.

Per respecte a la seva lluita, que també és la nostra, encarem el futur amb la fermesa i determinació que ens ha fet avançar en la defensa dels nostres drets inalienables.

Per respecte al seu exemple, fem nostres les paraules del Molt Honorable President quan demana «refer el tremp i la confiança en el camí cap a la independència, que ha forjat el moviment democràtic europeu més massiu dels darrers anys».

Davant els cops de la repressió, reprenguem la iniciativa, conjurem-nos a prosseguir el camí, conscients que tenim un deure pendent: la responsabilitat cívica i democràtica de tornar-ho a fer.

Per això cal que les aspiracions partidistes i personals, per legítimes que siguin, quedin supeditades a l’objectiu central i comú que no és altre que la independència.

Reivindiquem l’esperit d’unitat, la idea de donar la mà a la persona que tenim al costat sense preguntar què ens diferencia i sabent què ens agermana.

A Gavà també. Ens cal la unitat d'acció i mantenir la presència al carrer i la mobilització contra la repressió.

Com també ha dit el nostre Molt Honorable President, «no fem del Primer d’Octubre un record melancòlic sinó el moment fundacional de la República Catalana».

Recuperem la capacitat de portar la iniciativa, conscients que caldrà fortalesa i, com en tot moviment de desobediència civil i de lluita no-violenta, l’assumpció de les possibles conseqüències.
Davant un Estat que nega la democràcia i que no ens reconeix com a interlocutors per a dialogar i pactar un referèndum, només queda la confrontació democràtica i pacífica en defensa de la llibertat i el dret d’autodeterminació com a dret civil i polític fonamental.

La protesta, la no cooperació i la desobediència en un context de coordinació política i cívica, en què institucions, partits i entitats vagin,  novament, a la una.
Participem del Procés Constituent. Impulsem el Consell Local per la República com a espai comú per contribuir a generar una xarxa potent arreu del país, per avançar amb força cap a la construcció de la República independent, l'objectiu que agermana als qui tenim la convicció que és la millor opció de futur per al nostre poble.

A la independència hi arribarem si anem plegats i si entenem que el camí és la ruptura democràtica, donant sempre veu a la ciutadania.

Fem-ho. Ni que sigui per forçar un diàleg que, com ha quedat palès repetidament, mai serà possible sense una postura ferma.

El respecte absolut als drets humans i a la democràcia fan que la causa de la independència de Catalunya sigui una causa justa i per la que paga la pena lluitar.

Si més de dos milions de ciutadans i ciutadanes ens plantem davant d’un estat demofòbic, acabarem tombant l’estaca secular.

Institucions, partits polítics, entitats i ciutadania; també a Gavà. Junts podem fer avançar aquest projecte que han intentat enterrar i que no podem abandonar, com a demòcrates i homes i dones lliures que som, conscients que la veritable llibertat passa sempre per la sobirania.

La nostra determinació és ferma. Per això ho tornem a dir:

Persistim. Sortim al carrer tantes vegades com calgui: demà, per celebrar de nou una diada reivindicativa. Participem en les accions en favor de la República. Desobeïm i plantem cara davant l'autoritarisme, l'arbitrarietat i la injustícia.

No defallim. No podem fer-ho. Els ho devem als que han lluitat per les nostres llibertats, als nostres presos polítics i exiliats, a les generacions que vindran i, sobre tot, ens ho devem a nosaltres.

Impulsem el Tsunami Democràtic.

Visca la República Catalana Lliure !

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023