LA DIADA 2016


Samarretes i parades

Molta feina se'ns va girar amb la Diada, primer, preparant els encàrrecs de samarretes que ens havíeu fet; després, muntant parada a la plaça durant tres dies per tal de repartir-les-en. Però ha pagat la pena: s'han venut més samarretes que mai i molts/es conciutadans/es encara ens en demanaven més, quan ja no ens en quedàvem. Gràcies a tothom per la vostra empenta!   



La commemoració a Gavà

 Com bé sabeu, diverses entitats i partits independentistes no participen en la commemoració institucional que organitza l'Ajuntament el dia 11. Vagi per endavant el nostre respecte per les persones, entitats i partits que sí que ho fan. Però per a nosaltres, l'11 de setembre significa quelcom més que un acte de cosmètica institucional i és per això, temps era temps, que preferim de participar en l'acte de commemoració del dia 10 al vespre.
 Enguany, la data queia en dissabte (cap de setmana, sopars familiars, d'amics, futbol en directe, etc-). Malgrat aquests inconvenients, una bona colla hi vàrem ser per participar en l'ofrena al monument dels Màrtirs de 1714 i en la Marxa de torxes que es va fer tot seguit. La sentida commemoració va cloure a la Torre Lluc amb un espectacle pirotècnic de la Companyia General del Foc i un bon Rom Cremat per a tothom.

 

  
La manifestació

Cap a migdia, un bon grapat de membres de l'ANC ens vam aplegar a la part alta de la Rambla per tal de marxar junts cap a Barcelona. 

                                   

El nostre tram era el 39, a la confluència del Passeig de Sant Joan amb el carrer d'Alí Bei. Dia  molt calorós. Hi vam arribar d'hora, i ja hi havia molta molta gent.
 

Un any més hem hagut de manifestar-nos per demanar el dret a crear un nou Estat que ompli els nostre anhels de futur benestar per les generacions de catalans i catalanes, per als que ja hi són i per als que hi vindran, I en el nostre concepte de catalans/es, som tots/es: els vells i els joves; els Puigdemont i els Martínez; els empresaris i els treballadors; els adinerats i els pobres...  

La manifestació, com sempre, ha estat una extraordinària i festiva exposició de la valenta determinació  de centenars de milers de persones que lluitem de forma pacífica i democràtica per arribar a la nostra Ítaca. FELICITEM-NOS-EN! 



I ara, a continuar treballant per aconseguir-ho.
ENDAVANT. SOM-HI!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NADALES PER LA LLIBERTAT 2023

DIADA NACIONAL 2023. VIA FORA PER LA INDEPENDÈNCIA

GRAN ÈXIT DE L'ITINERARI HISTÒRIC ORGANITZAT PER L'ASSEMBLEA GAVÀ PER A LA FESTA MAJOR 2023